Rss Feed
  1. Oxfam

    sobota 29. mája 2010

    Väčšina charitatívnych obchodov ponúka tovar, ktorý kúpime len preto, že je to pre dobrú vec. Takže máme doma haldy plyšových žiab, stužiek na zicherke a šeredných anjelikov z drevenej lišty.
    Oxfam na to ide inak. Okrem toho že efektívne pomáha chudobným, podporuje fair trade a múdro zamestnáva dobrovoľníkov, vo svojich predajniach zhromažďuje povedľa zaprášených LPčiek aj dobré secondhand knihy. Pobočku v Marylebone sa určite oplatí navštíviť napríklad kvôli oddeleniu filozofie a psychológie.
    A narozdiel od klasických sekáčov sú Oxfamy čisté a moderné – zatuchlinu zacítite len v prípade, že roztvoríte niektorý z archaických zväzkov a cieľavedome pričuchnete.

    Oxfam, napríklad 91 Marylebone High Street, Londýn

  2. 2 komentárov:

    1. karolina povedal(a)...

      fuu, tak ja mam nove moralne dno dnes: zasadne, ak už je to na dobru vec, tak kupujem len:
      a) prakticke veci
      b) prakticke veci s peknym dizajnom
      nie, nie, nemáme žiadne haldy plyšových žiab, žiadne zicherky, moduritových psov, maľované drevá, odpudivé odznaky. Nič také netreba do príbytkov, tobôž na seba púšťať a otravovať tak energiu miestnosti resp. dusu. Seriozne, pomahaci, Matky Terezy sveta, svet nepotrebuje sperky z chranenych dielni, svet (rozumej: ja) potrebuje dizajnerske vreckovky. Btw. toto pochopila tereza maxova vo svojej nadacii, len tam este pre plebs prihadzuju aj plysovych medvedov, fuj.
      .
      tak a ja sa idem teraz pomodlit, aby mi svaty peto nenaplul do tvare.

    2. ramona povedal(a)...

      :-))))))))))))
      suhlas.... a pritom vyrobit plysovu zabu nemoze byt nakladnejsie ako vyrobit dizajnersku vreckovku!!

    Zverejnenie komentára