Rss Feed
  1. Mövenpick

    piatok 14. augusta 2009

    Takto vyzerá amsterdamský Mövenpick ako pomerne odporná stavba, vo vnútri sa však skrývajú priestory navýsosť kultúrne a prenádherné. Okrem samozrejmého pohodlia, servisu a pôvabných izieb má ďalšie výhody: je bokom od centra (takže mimo dosahu spotenej, neúnavne žúrujúcej mládeže) a pritom iba jednu zastávku električkou od hlavnej stanice; z vyšších poschodí má krásny výhľad, len pár krokov ďalej sídli reštaurácia Fifteen (Jamie Oliver, už som ospevovala), jazzový kolos Bimhuis s top hudobnými akciami a rozľahlá kaviareň Starferry s čerstvými sendvičmi a čarovnou panorámou. Reštaurácia Silk Road (moderná Ázia) vysoko prekračuje podobné ustanovizne v bežných hoteloch, a aj keď nie je z najlacnejších, v daždivú noc nemôže byť nič lepšie ako tuniak obalený v sezame.
    Mövenpick je jednoducho hladký, inteligentný a šliape ako hodinky. Švajčiarske.

    Najsuper: po pár dňoch v Amstri oceníte, že spíte obďaleč od uvrieskaných bláznov, čo sa húfne túlajú ulicami a bojujú s nejakými metamfetamínovými démonmi.

    Tip: nevynechajte obchod s blbinami kúsok od hlavného vchodu. Nečakané kúsky súčasného dizajnu; krásne atypické suveníry, ak chcete niečo priniesť rodine, ktorá si potrpí na contemporary art a s gýčovým drevákom vás vyhodí von oknom.

    Mövenpick Hotel, Piet Heinkade 11, Amsterdam

  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára