Rss Feed
  1. Hema

    štvrtok 12. marca 2009



    Hema je môj obľúbený holandský všetkoobchod – kupujem tu syr, ponožky, kvetinové semeno, notes, pesto, budík. Tiež veci, pre ktoré nemáme jednoslovný názov, ako napríklad „umelohmotná nádobka s dvoma prísavkami, ktorú pricucnete na stenu kúpeľne a do nej šampóny“ alebo „špongia na umývanie tela, ktorá vyzerá ako sieťka zmotaná do takej ružičky“. Povedala by som sympatickejšia Ikea, ale to by nebolo fér. Ikeu mám popravde celkom rada; serú ma len nedávne cenové aféry a fakt, že ikeácky dizajn spoznáte na sto kilometrov.
    Hema má všetko od oblečenia, jedla, domácich potrieb (od rafinovaných drobností až po dosky a moridlá na drevo), hračky, slušné papiernictvo, kozmetiku a veľmi dobré kufre. Dokonca celé jedno oddelenie, ktorému vôbec nerozumiem, ale tmolia sa v ňom nejakí asi elektrikári alebo vodoinštalatéri a ohmatávajú malé kovové predmety. Veci sú kvalitné a pekne vydizajnované: sýte farby, prosté línie, jemné oblinky. Hema má navyše dar napchať všetko na pomerne drobnú plochu, takže sa ani nenachodíte.

    Najsuper: turisti o Heme nemajú ani šajn, takže tu nikdy nie je husto.

    Tip: ak tento obchod hľadáte, hovorte „héjma“, inak vám nikto nebude rozumieť. V tomto sú Holanďania dosť hrozní (ale to je na samostatný článok).


    Hema: po celom meste (napríklad kúsok od Damu na ulici Nieuweendijk, lokality hľadajte na www.hema.nl)

  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára