Rss Feed
  1. Bodega Marqués

    streda 18. marca 2009



    Drahý si myslel, že ísť na Valentína vo Viedni na večeru na blind je jeden z mojich najotrasnejších nápadov vôbec. Celú cestu do Bodegy Marqués (našla som na nete) mi škodoradostne opisoval hrôzy, ktoré nás čakajú: beznádejne preplnené, stuhnuté páriky (trvalá ondulácia, násilný úsmev), odporné valentínske menu (navlhlé kuracie prsia s broskyňou), nasraný čašník s ružou v hube.
    V Bodege sa sedí navysoko pod útulnými pivničnými oblúkmi; štýlová tapas krčma bez náznaku umeliny. Natešene som ho pozorovala, ako si nerád užíva bohovskú zeleninovú panvičku s manchegom, dokonalé lesklé sardinky a exemplárny tuniakový tatarák. Z prítmia nám k tomu dojemne drnkala gitarka.
    Fuj, to je ale blbý sviatok.

    Tip: reštaurácia je pomerne obľúbená, takže si radšej rezervujte vopred. Je totiž dokonalým prienikom množín „skvelé jedlo“ a „pôsobivá atmosféra, keď chcete urobiť dojem“. Ak sa náhodou ocitnete večer vo Viedni, máte kam ísť.

    Najsuper: mám rada tapas bary, ktoré povýšia pôvodne drobné chuťovky na regulérne výživné porcie. Morské obludy s paprikou a rajčinami na-ma-ka-né.

    Bodega Marqués, Parisergasse 1, Viedeň

  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára