Rss Feed
  1. Muji

    piatok 30. januára 2009



    Možno je to klišé, ale v jednoduchosti je niekedy more krásy. Japonský kultový brand Muji poskytuje predmety s tým najjednoduchším dizajnom na svete. Od jedla cez oblečenie, hodinky a tenisky až po domáce potreby – všetko je biele alebo hnedé, plastové, transparentné, čisté. Nič nie je vyumelkované a prešpekulované, objekty sú prosté až na hranicu únosnosti, ale ich kvalita (a tým aj polčas rozpadu) je prekvapivo vysoká. Chodím sem na tutovku, keď potrebujem: kancelárske potreby (najmä zošity – sú úhľadné a jednoduché), najrôznejšie kapsičky a puzdierka (mám čosi úplne geniálne na foťák), plniteľné fľaštičky a tégliky (super na cestovanie), alebo len tak zabiť trištvrte hodiny. Najlepšie na tom je, že je to všetko tak strašne obyčajné, že vám ani nie je ľúto, keď si nič nekúpite.

    Príjemný Muji je na londýnskej Oxford Street a tiež na Carnaby, v New Yorku trebárs na Times Square a môj obľúbený je v Hong Kongu (odtiaľ je aj foto). Alebo si objednávajte online.


    Najsuper: okrem skvelých kúskov oblečenia (každý jasne strihaný kus má ako bonus nejaký zaujímavý detail) mám z Muji úplne namakanú pánsku vreckovku s mapou newyorského metra. Nádhera.


    Zloba: značka napriek evidentnej snahe nevie vyrábať darčeky. Pred Vianocami snaživo vydali celý katalóg úplných debilností – papierových postavičiek, mdlých ozdôb a drbnutých stojančekov na vonné tyčinky.


    Muji, 187 Oxford Street, London; www.muji.eu


  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára