Rss Feed
  1. De Jaren

    utorok 27. januára 2009


    Čarovná kaviareň v tichej uličke uprostred Mesta Hriechu. Noviny a časopisy, kresielka, stoličky, koženkové lavice, intelektuáli, zrkadlá. Žiaden otravný luxus. Stropy až do neba. Dve rozľahlé poschodia, terasa s výhľadom na rieku a kus ďalej pôvabná panoráma mesta. Hore skvostný šalátový bar, okolo ktorého sa ako kobylky zbiehajú hladní študenti umenia. Plechové nádoby sú plné dobrých vecí. Ak si objednáte hlavné jedlo, máte šalát grátis. Vegetariánska quiche so špenátom, krehkým tvarohom a píniovými orieškami, podávaná s kečupom (ja viem!) a guacamole je mojím horúcim kandidátom na posledné jedlo pred cestou na elektrické kreslo. Majú aj stejky, z ktorých tečie krv a žemle s teplým kozím syrom.
    Čašníci sú rozšafne vrtkí a veselo usmievaví, poľahky im odpustíte ľahkú pomätenosť, ústiacu v dopletené a zabudnuté objednávky.

    Najsuper: šalátový bar, plný pečených hríbov, baklažánov, mrkvy, vajíčok s majonézou, rajčín v oleji, podivných slížov „sójovej slaniny“, fazuliek a pečených kusov póru...

    Tip: neplaťte za minerálku, dajte si „tap“ (z vodovodu) – Amsterdam má vraj jednu z najkvalitnejších potrubných vodičiek vôbec. Ale mám to len z druhej ruky, tak si to radšej preverte.


    De Jaren: Nieuwe Doelenstraat, Amsterdam


  2. 1 komentárov:

    1. ayya povedal(a)...

      este ze existuje net, inak by som sa zase citila ako pani Orszaghova :-)
      premyslam, ze nas nikon pretriem lakom na nechty (?) na bordovo, alebo na ruzovo? z dialky to nikto nepozna a na blizko nikoho nepustim :-)

    Zverejnenie komentára